nazainik blog @_@

nufnang

Tuesday, October 30, 2012

cerita ikan siakap stim halia

Pada suatu hari,,,huhu macam nak tulis karangan jer gaya nya,,, Ok start balik pada suatu hari di kala matahari ingin sorokkan diri aku pun ingin melngkah masuk kerumah,,,tetibe ada suara menyapa,,,,ayang ada beli lauk tak,,,,,glup glup ku telan air liur huhuhu hampeh punye laki aku ni,,,,ingat sape la yang mengekor aku dari belakang,,,,,,,rasa macam nak baling jer die dengan beg huhuhu,,, Aku mmg tak la beli,,,,tu kan kerja die beli lauk,,lagi pun tempat kerja die lagi dekat dr aku,,,,so mmg layak die beli huhuhu,,,,,,tapi mmg die yang beli ari2,,,apehal plak tanye aku beli lauk ke tak rini,,,,,, Siap die angkat2 beg plastik menandakan yang die beli lauk,,,siap cakap abg beli ikan siakap gan sayur,,,, Hurmmm tau dah ape yang die suruh aku masak kalodah beli ikan siakap mesti die suruh masak stim halia,,,,sayur gwg,,n telur dadar ala macam biasa order kat kedai tu huhuhuhu,,,,,, Aku tanye ikan dah siang belum,,,,,,kalo nak suruh aku siang ermmmm mmg tak makn la ikan tu,,,,pening aku bau hanyir ikan,,,tapi kalo dah terpaksa siang aku siang je walaupun nak termuntah2 aku siang ikan hahahahaha,,,, Ikan dah siap siang kate laiki ku tinggal nak masak jela,,,,, Erm ok letak je dalam sink jawab ku,,,die pun terus letak dalam sink.... Siap aku mandi solat dan sebagainya baru la aku masak,,,,mmg rimas la kalo balikkerja terus masak,,,tapi kalo dtb angin rajin aku,,,,balik kerja aku terus masak,,,,masak cepat2 sebab malas nak masuk dapur banyak kali huhuhuhu,,,,,, Memula masak air dalam cattle pastu tinggal,,,,lastu kuarkan bawang dan sebagainya siang sekali untuk sayur n ikan pun bahan2,,,,pastu sebelah dapur masak ikan sebelah dapur lagi gwg telur n masak sayur,,,,tak sampai 30 minit semua siap,,,,,,pastu dok rehat2 depan tv sambil main dengan my hero huhuhu

No comments: